Főoldal » 2012 » Június » 5 » Heidrich Henriette füzete hadművelet – második rész
7:55 PM
Heidrich Henriette füzete hadművelet – második rész
Marian: Titokzatos jelképek
 
Listen to the voice of the dolphins” – ez csak egy az új Alphaville album, az Afternoons in Utopia misztikus szövegének soraiból. Az aktuális kislemez, a Universal Daddy–ben is az emberiség megmentéséről van szó az univerzum angyalai által. Kikre gondoltak ezzel? Delfinekre!
Az Alphaville totális delfin delíriumban: a három ugró flipper az együttes új szimbóluma. Ricky Echolette egy plasztik delfint hord a nyakában, Marian Gold pedig egy delfin jelvényt a gallérján. Mi lenne ennek az intelligens állatnak a kultusza? „A delfineknek üzenetük van az emberiséghez, ők mutatják meg, hogyan tudjuk túlélni ezt az évszázadot” – véli Marian Gold (anélkül, hogy a sötét szemüvege alól kikacsintana) és megmagyarázza: „Amerikai tartózkodásunk alatt, a kaliforniai tudóshoz, John Lilly-hez csatlakoztunk, aki évek óta a delfinek beszédének megértését kutatja.”
Az Alphaville, aki közben Nena stúdiójában dolgozik, igencsak meghökkent az aktuális kislemez b oldalának, a Next Generation-nak szövegével is. Bernhard Lloyd: „Egy szám a sugárkatasztrófa utáni nemzedékről – és itt most nagyon érthetőek leszünk.”

Popcorn, 1986. augusztus
fordítás: Heidrich Henriette, 1986
Megtekintések száma: 371 | Hozzáadta:: vafe