Főoldal » 2016 » Október » 2 » 15 éve jelent meg a Forever Pop + bővülő lemezgyűjteményem 2
10:46 PM
15 éve jelent meg a Forever Pop + bővülő lemezgyűjteményem 2

A Forever Young után szabadon: Forever Pop
avagy 15 éve jelent meg a remix album

Két poszttal korábban írtam a 15 évvel ezelőtt megjelent promo kislemezekrõl, és azt is elhatároztam, hogy megpróbálom meglepni magam születésnapomra egy DWM 2001 kislemezzel. Nos, ha napra pontosan nem is, de a héten megérkezett a cd, amely még hiányzott a gyűjteményemből.

A mai évforduló az előbb említett kislemezhez kapcsolódik, hiszen 15 éve, 2001. október 1-én jelent meg az Alphaville remix albuma, a Forever Pop. A korong sosem tartozott a kedvenceim közé, talán azért sem, mert a remixet, mint műfaj sem igazán kedvelem. Ennek eredményeként ez az az album, amelyet azóta sem hallgatok rendszeresen. Hosszú évek után a múlt héten újra elővettem és belehallgattam, és újra csak azt tudtam megállapítani, hogy jó remixeket csak jó alapanyagból lehet készíteni. Ezért is lett ilyen roppant erős ez a lemez. A mai napig a Jerusalem és a Summer in Berlin mixeket tartom a legjobbaknak.

Luca lányom akkor már elmúlt egy éves, és sokadik találkozása volt ez a lemez a zenével: napközben erre a lemezre buliztunk és a kedvence a BIJ Eiffel 65 remixe volt. Ilyenkor a nyakamba ültettem és úgy táncoltunk a nappaliban fel s alá. Éjszakára maradtak altatónak az egy évvel korábbi webes demók közül a melankolikusabb darabok. Úgyhogy, ha Forever Pop, akkor nekem mindig a nyakambab ülő, Lucával táncikálós (nem utópiai) délutánok jutnak eszembe...

PS: idő hiányában lemaradt a Little America DVD 15. szülinapját ünneplő és méltató posztom, de hamarosan pótolni fogom… ;-)

Megtekintések száma: 819 | Hozzáadta:: vafe