Főoldal » 2016 » Augusztus » 27 » 15 éve jelent meg a Forever Young 2001 Limited Fan Edition
5:30 PM
15 éve jelent meg a Forever Young 2001 Limited Fan Edition

Amikor az Alphaville alámerült a sárga tengeralattjáróval

A héten szembesültem azzal a ténnyel, hogy megfeledkeztem a 2001-es Forever Young és Dance With Me remixek megjelenésének 15. évfordulójáról. Igaz, csak promo kislemezekről, illetve egy limitált kiadásról van szó, de fontos részei az Alphaville történelemnek, igy hát igen csak illene azért szót ejtenem róluk. A mai poszt így kapásból 3 kislemezről emlékezik meg.

A mai napon 15 éve, hogy az Alphaville megjelentette a Forever Young 2001 remixének limited fan edition változatát, amely néhány száz példányban jelent meg és az együttes honlapján lehetett előrendelni. S mi több, a kislemez belső borítójának két oldalára kerültek azoknak a rajongóknak a nevei, akik jelezték ezt a szándékukat, szintén az együttes felhívására valamikor 2001 nyarán. Igen, az én nevem is ott van, köszönet ezért a Heltai fivéreknek, akik voltak olyan kedvesek és az én nevemet is elküldték a felhívásra.
A maxi cd érdekessége, hogy a két új 2001-es remix mellett hallható a dal eredeti ’83-as demója, Bernhard köszönet nyilvánítása és egy Magic PlayR program is található rajta, amellyel mindenki elkészíthette saját FY remixét, hiszen a program tartalmazza a dal sávjait. Én is jókat szórakoztam ezzel annak idején.

Egyébként pontosan egy héttel követte ez a lemez a Dance With Me 2001 (Paul Van Dyk remix) megjelenését, mert az 2001. augusztus 20-án jelent meg. Sajnos az is csak promo kiadást élt meg, mindannyiunk nagy bánatára. Ennek apropóján a napokban el is határoztam, hogy megveszem ezt a maxit, mert valamiért ez hiányzik még mindig a gyűjteményemből. Ki is néztem a discogs-on már egyet, meg is lepem magam vele közelgő szülinapom alkalmából.

S végezetül – időben visszafelé haladva – a FY 2001 egyszámos promo verziójáról kell még említést tennem. A lemez 2001. június 1-én jelent meg a dal F.A.F. Diamonds In The Sky Remix-ét tartalmazva, s tulajdonképpen ez volt a majd októberben megjelenő Forever Pop remix album első felvezető kislemeze is. Az évforduló alkalmából nem maradt más, minthogy megnézzük a dalhoz készült, remekbe szabott rajzfilm videót, amely az egyik kedvencem maradt az elmúlt 15 évben…

                                                        
                                       Az Alphaville a sárga tengeralattjáróban utazva találkozik a Beatles tagjaival a Forever Young 2001 videójában.

Megtekintések száma: 823 | Hozzáadta:: vafe