Főoldal » 2012 » December » 31 » 30 éve történt - a Forever Young első koncertje
9:17 PM
30 éve történt - a Forever Young első koncertje

A Forever Young első koncertje – 1982. december 31.

Annyira figyeltem a kerek évfordulókra az idén, hogy az utolsóról majdnem elfeledkeztem! Kimondani is hihetetlen, de bizony 30 éve már, hogy első koncertjét adta a klasszikus, Gold-Mertens-Lloyd felállású Alphaville, igaz akkor még Forever Young néven.
Engerben, ennek a német kisvárosnak egyik diszkójában lépett fel az együttes 1982 szilveszterén, és sajnos egy korabeli plakáton kívül semmi sem maradt az utókorra ebből a koncertből. Gondolom egy felvétel, egy szalag biztosan létezik valahol, valamelyik egykori tag, vagy akár Marian archívumában, de ez idáig még senkinek sem jutott eszébe, hogy ezt a felvételt megossza a rajongókkal. Valószínű az oka is megvan annak, hogy miért nem… Egyetlen egy apró részlet azonban mégis csak napvilágot látott belőle: a Dreamscapes 7 korongon hallható a Big In Japan ún. Frankfurt Forum Freedom Time Warp mixe, és a középső rész (Forum) bizony ennek a ’82-es koncertnek a részlete.

 

Ezt a szép kerek évfordulót én így hát a korabeli plakát egy másolatával tudom csak ünnepelni: egy posztert bámulva a képzeletbeli galériámban...

Megtekintések száma: 1283 | Hozzáadta:: vafe