Főoldal » 2020 » Július » 12 » A "Corona" dalok 1-10 rész
7:43 PM
A "Corona" dalok 1-10 rész

A „Corona” dalok

A márciusban ránk szabadított koronavírus járvány gyökerestől változtatta meg a világot, az emberek életének minden területét.  A zene-és szórakoztatóipart is sikerült hazavágni, sorra mondták le a fesztiválokat, turnékat, törölték a koncerteket. Az Alphaville sem folytathatta idei turnéját. A kialakult helyzetben egy rajongó javaslatára az együttes elindította youtube csatornáján sajátos sorozatát, melynek lényege, hogy 9 héten át minden hétfőn 1-1 „új” dalt kaptunk Tobias Prohl videójával, amelyekre most kivételesen nem térnék ki.

Az első dal 2020. március 23-án érkezett, ez volt a Springtime Cherries.  Egy Gold-Lister szerzemény, amelyet 2012 júniusában rögzítettek Berlinben. Nekem egy kicsit Cure-os a gitártéma, de nem zavaróan. Aranyos kis dalocska közepes szöveggel és azt hiszem, ennyi!

A második dal március 30-án következett, ez pedig a legutóbbi album egyik dala, az Enigma, pontosabban annak Demo XV változata. Bődületes verzió, óriási energiákkal tele, amelyeket aztán eltüntettek belőle mire a lemeze került. Szerintem azért, mert kevésbé illik a szöveghez. Viszont egy koncert változatként ez így telitalálat lenne!

Harmadikként jött a sorban április 6-án a Call Me Down (Demo 3, Windmill Version at Dave's). Minthogy a címben szerepel Dave neve, igen, ez egy gitárcentrikus változat a dal nem kis előnyére. Nekem is és sokunknak ez talán a sorozat eddigi legjobb darabja. Érdekes, mire a CROG-ra került, ebből is eltűntek ezek a remek gitártémák. A mix kicsivel több, mint 8 perc, amely potenciális live verzió is lehetne!

Április 13-án érkezett a Heartbreak City (Demo 8/Roughmix), amelyet 2012 novemberében rögzítettek. Tetszik a verzék alatti groove, meg hallani tök jó samlple-eket, amiket más mixekben már hallottam. Ettől függetlenül továbbra sem lesz a kedvencem ez a dal.

Martin londoni stúdiójában rögzítették 2005. augusztus 1-jén a Questions of Happiness (Mark V) demót, amely április 20-án került fel a youtube-ra. Egy táncszám 4 akkordos menettel, jó kis refrénnel. A dal második fele jobban sikerült, a negyedik perctől jönnek a jó ötletek, a gitártéma is nagyon klassz. Jó lett volna a CROG-ra, kár, hogy lehagyták! És igen, ez is több, mint 7 és fél perc!

Április 25-én következett a Flame Zart Remixe, amelyet 1999-ben készült Londonban. Nekem ez nem jött be, ezt a dalt nagyon szeretem, de nem illik hozzá ez a zenei világ. De azért örültem neki, a videó hihetetlenül látványos lett.

Az Over The Hills And Faraway volt a következő a sorban, amely május 4-én jelent meg. Eredetileg ez lett volna a CROG nyitódala, melyet 2009 februárjában vettek fel. Ami nem tetszik, hogy a verzék első két sorának dallama a State of dreams-é, és sajnos csak egy mono verziót hallhatunk. A refrén nagyon hangulatos, a videó parádés lett!

Egy poén is belefért a projektbe, mert a Universal Daddy dallamára írt Marian egy új szöveget, amely aztán Monday’s For Good (Demo) címmel vonult be az Alphaville történelembe május 11-én. A zene a Whisky a Go Go live verziójára épül. Igazi kuriózum, mert a régi és az új AV keze is benne van rendesen ebben a változatban…

Az I Die For You Today (Wave III) volt a sorozat kilencedik része, amely május 18-án került fel az együttes csatornájára. Bevallom, nekem ez a kedvencem, annak ellenére, hogy a gitártéma a Depeche Mode It’s No Good-jára emlékeztet. Nagyon klassz az intro, a mollos akkordmenet nagyon merész ötlet volt, de az egész teljesen rendben van.

(Ezzel a dallal jött a bejelentés, miszerint „elfogytak” a dalok, így már csak havonta következnek majd újabbak!)

Egy eddig ismeretlen dal, a 2012-es House of Lies következett tízedikként egy hónappal később, június 15-én. Első hallgatás után, nem voltam benne biztos, hogy újra szeretném hallani. Stílusában az Inxs-re emlékeztet. Sokszori meghallgatás után már nem is volt olyan rossz. A végének hangszerelése kifejezetten ötletes és dús lett. Olyan amúgy, mint egy filmzene egy burleszk filmhez. De lehet, hogy az egész csak egy hazugság. :-)

A héten elvileg jön a sorozat 11. része…

 

Megtekintések száma: 1020 | Hozzáadta:: vafe