Főoldal » 2013 » Szeptember » 10 » Alphaville-t hallgatva - 5. rész
9:42 AM
Alphaville-t hallgatva - 5. rész
Utóhang egy könyvsorozathoz

A 30. évfordulóhoz közeledvén egyre többet jutnak eszembe régen megkopott emlékeim, gyerekkorom azon boldog percei, amelynek aláfestő muzsikáját az Alphaville első dalai adták. Mondom ezt azért is, mert Luca lányom, aki lassan 13 éves lesz - és én pont ennyi idős koromban lettem az együttes rajongója – felfedezte magának a zenét. Végre!
 
Elég nehezen ment ez neki, mert hiába kértem, hogy keresgéljen és találjon már valamit magának, amit szívesen hallgat, valahogy eddig ez nem sikerült. Míg nem az elmúlt hónapokban – szerencsére olvasni nagyon szeret – megismerkedett A Szent Johanna Gimi köteteivel, melynek szereplői és azoknak zenei ízlése végre arra sarkallta, hogy megkereste az interneten a könyvben említett muzsikákat. Így aztán nem volt olyan este mostanában, hogy ne kellett volna a telefonjára valamilyen zenét rávarázsolni. Örömmel segítettem neki és gondoltam, tudom majd egy kicsit a zenei ízlését is ez által formálni. Aztán eltelt néhány hét. Napról-napra örömmel mutogatta milyen zenéket is hallgat, melyek tetszenek neki a legjobban. Az elmúlt hétvégén, miután a lemezgyűjteményemet nézegette, arra kért, hogy mutassam meg neki azt az Alphaville dalt, amelyet a legjobban szeretek. Hát feladta a leckét rendesen. Végül is nem tudtam azt az egy dalt kiválasztani és nem is a kedvencemet tettem fel a telefonjára, hanem két rockosabb nótát a So Long Celeste lemezről, mert ahogy észrevettem, ez a vonal áll hozzá a legközelebb. (Na meg a Beatles, amit én sohasem szerettem igazán…)
Adott volt tehát a Peace on Earth és a Roll Away the Stone opusok a fent említett albumról, aztán persze nem sokkal később rájöttem, hogy ezek nem jó választások voltak, mert egyik sem AV dal. De igazából azért bejöttek neki…

Viszont a mai napig fel van adva a lecke: melyik Alphaville dalt vagy lemezt mutassam meg neki, mint kedvencemet? Valahogy úgy vagyok vele, hogy az első album lenne az ideális, mert az a leginkább populárisabb. A Youtube-on már többször meghallgatta és nézte a Big In Japan-t és a Forever Young-ot, de valahogy nem volt az igazi a lelkesedése. Most kivárok még néhány hetet, és szerintem az A Victory Of Love lesz az a dal, amit megmutatok majd neki. Nekem ez dal volt az, amely életem részévé tette a zenekart, de hogy a lányomnak ez majd bejön-e, meglátom. Ha nem, kivárok még és próbálkozom tovább. :-)
Megtekintések száma: 496 | Hozzáadta:: vafe