Főoldal » 2017 » Március » 1 » Alphaville történelem 12 - Albert and the heart of Gold
1:03 AM
Alphaville történelem 12 - Albert and the heart of Gold

Az Albert második koncertje – Wabe, Berlin 1991

Nem értem miért maradt ki az 1987-es Albert első koncertje a sorozatból, mert hát ugyebár annak kellett volna következnie szerintem, de mindegy. Jöjjön a teljes ismeretlenség és homály fedte AathoG második bulijának emlékezete Mariantól:

1991 az átmenet és az elidegenedés éve volt. Bernhard inkább producerként dolgozott és az Alphaville Lunapark stúdiójának lángelméje lett, ahol írtam és felvettem egy csomó zenét, igazából senkinek. És Rick? Nos, elég viccesen hangzik, de fogalmam sincs, hogy ő mit csinált akkoriban. Az utolsó albumunk, a The Breathtaking Blue enyhén szólva hatalmas erőfeszítést kívánt minden részvevőtől. Bernhard és közöttem súlyos nézeteltérések támadtak az album zenei irányát illetően, és csak Rick és Klaus Schulze diplomáciai készsége akadályozta meg az együttes feloszlását a TBB elkészítése alatt. Ezek olyan mély sebeket hagytak bennünk, hogy évekbe telt, mire begyógyultak. Az volt a benyomásom akkoriban, hogy sem Rick-et, sem Bernhard-ot nem érdekelte az Alphaville, ami miatt nagyon csalódott voltam. Számomra a zenekar része lenni a mindent jelentette, egy álom, ami a minden jelentette, egy álom, amely állandóan valóra válik. Enélkül úgy éreztem semmi vagyok, mint egy szellem.

Mindezek hatására éledt újra az Albert and the Heart of Gold, egy zenekar, amit 1987-ben alapítottam a dalaim élő előadása céljából, és amelyek elfogadhatatlanok voltak az Alphaville univerzumában. Azt hiszem a Sweet Needles of Success írja le legpontosabban, mit éreztem akkoriban.

A setlist

The Shape Of Things To Come
Big In Japan
And I Wonder
Peace On Earth
Pandora’s Lullaby
Lassie Come Home
Because Of You
Sweet Needles Of Success
Bells (Days Full Of Wonder)
Romeos
Today
Last Train To The Heart Of The Flower
Roll Away the Stone

És igen, a Forever Young-ot nem játszottuk.

A felállás

Blacky - gitár
Rolando Belli – ritmus és szólógitár
Stefan Gottwald - billentyűsök
Moses Schneider – basszusgitár
Tony Nissel – dobok
Gold

Forrás: http://groups.yahoo.com/group/alphaville és www.alphavillenow.com

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Utóirat

Csak a rend kedvéért: megkerestem az Albert első koncijának setlist-jét, és utána olvasható az eredeti formáció felállása is.

Albert and the heart of Gold – Tempodrom, Berlin 1987

Private Plane (Thomas Leer)
Romeos
Underworld
Mercury Girl (Cleaners From Venus)
Big In Japan
Sinking Ships (Bee Gees)
Islands (New Musik)

Marian Gold ének, Christian Florie gitár, Wulf Claussen basszusgitár, Stefanie Marcus vokál, Julie Ocean billentyűsök-vokál, Rainer Bloss billentyűsök, Gabi Becker vokál

Megtekintések száma: 891 | Hozzáadta:: vafe