Főoldal » 2014 » Február » 9 » CROG - avagy a páholy egy másik oldala
9:23 PM
CROG - avagy a páholy egy másik oldala
Ahogy versenyzel a zenével az idők végezetéig

A sok-sok mementó jellegű poszt után, itt az ideje valami újabbal jönnöm, igaz ez sem lesz naprakész, mert hát kedvenc zenekarunk körül elég nagy a csend. Gondolom az új albumon dolgoznak. Szóval a minap találtam meg Voyager még egy tavalyi fordítását. A cikket még a Universal honlapján találtam, amelyben a CROG albumról olvashatunk, és amely tulajdonképpen az albumot felvezető, illetve bemutató írás. Azért is van erősen promó szaga az írásnak, mert a szövegben kettő olyan dalról is szó esik, amelyek végül is nem kerültek rá a lemezre. A drága kiadó meg cseszett utána kijavítani a kifogásolható részeket, így aztán ez most igazi kuriózumként maradhatott fenn az utókor számára. Az eredeti szöveget egyébként már nem találtam a lemezcég honlapján…:

A Catching Rays On Giant-en a digitális és analóg hangzásvilágban tett kutatóútját az Alphaville 14 dalba sűrítette. A  nyomatékos, érzelmes single, az "I die for you Today" szimbolizálja ezt az új energiát. 
"Eldobtuk a terhet, és nagyon intuitívan dolgoztunk"- így Marian Gold. "Gyors döntések kellettek. Semmi hosszú kísérletezgetés.  A nyomás, hogy ismét egy szigorú határidejű produkciós folyamatban kellett dolgoznunk, jót tett nekünk."
Kezdetben álltak Gold életrajzi töredékei. Ezek az ő történetei, alakjai és elmélkedései, melyek az Alphaville témavilágát mindig is jellemezték. A Miracle Healing" leír egy életrajzi epizódot a világ körüli turnézásból, a karibi Port of Spainből. Az Eternally Yours"  William Shakespeare híres szonettjeinek témájához nyúl és a szexuális ambivalenciájukkal játszik. És a himnusz szerű  Call Me"-ben a popsztár és rajongó sokszor problémás kapcsolatát magyarázza. "Ez a sokszor mániákus kölcsönhatás, igazság és hazugság, durva érzések és reménytelen illúziók között, abszolút elbűvölő. Jóban-rosszban."
A zenei vázlatokkal együtt, amit Gold a billentyűs Martin Listerrel együtt komponált, ezen a módon létrejött egy új alapváz. Elmélyült számok, mint a monumentális A Handful Of Darkness" váltakoztnak az előre törő számokkal, mint a Song For No One (But Myself)". A gyors Gravitation Breakdown a Cure legendás Into The Trees"-jének introjára utal. A Heaven On Earth" csábítóan homályosítja el a valóságot, és a krimi a The Things I Didn´t Do"  a Sciccors Sisters érzelmes hangulatára emlékeztet. Az érzelmek dinamikája határozza meg a jelenkori Alphaville auráját.
Megtekintések száma: 1059 | Hozzáadta:: vafe