Főoldal » 2013 » Január » 16 » Marian Gold levele – Alphaville levelező lista, 2013. január
11:07 AM
Marian Gold levele – Alphaville levelező lista, 2013. január
Azok a régi, berlini idők…

Az Alphaville levelező listájára megérkezett nemrég az idei első érdekes bejegyzés Marian Gold-tól. A dolog aktualitását David Bowie nemrég megjelent új dala adta, amely a 70-es évek Berlinjét idézi, és amely egyúttal emlékek felelevenítését indította el az Alphaville rajongói között is.
Marian gyorsan reagált is a levélre, amelyet itt adok közre:
 
 

 
„…igen, ez igazán nagyszerű, remek hírek, nem igaz? Azt hiszem az új kislemez fantasztikus, mint ahogy a videó is. És valóban, a dal arról a Berlinről szól, amely akkoriban teljesen el volt különítve ettől a világtól. Egy jelentéktelen hely körülvéve betonfalakkal és határállomásokkal, ahol kelet-német katonák őrködtek gépfegyverekkel és távcsövekkel, mialatt szemét és heroin uralta a nyugati városrészt: egy emberi katasztrófa és egy megátalkodottul romantikus hely egy időben.
 
A megérkezés Berlinbe akkoriban olyan volt, mintha becsaptad volna magad mögött az ajtót, elválasztott a valóságtól és az egykori személyes múltadtól. Továbbá, Berlin olyan volt, mint egy különös csábító. Tisztán emlékszem a Dschungel-re a Nürnberger Strasse-én (már rég bezárt) az összes bohóccal és akrobatákkal, és természetesen a Potsdamer Platz-ra, ahol szétszedték a falat, és ahol a Hansa Stúdiók voltak, és amelyek még mindig ott találhatók. Dolgoztam ugyan abban a kontroll szobában (amikor az „Afternoons In Utopia”-t vettük fel) mint Bowie, ahol ő pár évvel azelőtt a „Heroes” vette fel, az egyetlen szoba, ahonnan rálátni a halálsávra.
 
Ezekről a különös, a 70-es évek végéről szóló berlini emlékekkel van tele az első albumunk és az élményeim azokból az időkből igencsak meghatározták az írásaimat: a "Summer In Berlin", "Big In Japan", "Lassie Come Home" 3. verse, "Romeos", "And I Wonder", "Today", "Caroline", "Days Full Of Wonder" mind a 70-es évek berlini lenyomatának kifejezései. Továbbá az aktuális produkciónkban, amelyben ismét helyet kapott az említett Hansa stúdió része, tartalmaz egy dalt, amely szintén azokat az időket idézi, ez pedig a „Sexyland”.
 
üdvözlettel Berlinből
Marian Gold
Megtekintések száma: 1635 | Hozzáadta:: vafe