Főoldal » 2016 » Július » 28 » Strange Attractor adalékok - hetedik rész
9:06 PM
Strange Attractor adalékok - hetedik rész

Egy másik nap, egy másik viszlát…

A sok mementó jellegű bejegyzés után következzen egy az aktuális dolgokról, igaz ezekben mostanság sem bővelkedünk. Jöjjön akkor tehát a blog történetének századik bejegyzése, ami most sem lesz olyan hosszú.

Talán már mindenki tudja, Maja Kim kiszállt az Alphaville-ből, helyére Alexandra Merl érkezett. Reméljük beválik majd az új basszusgitáros, és azt is csak remélni merem, hogy minél előbb megnézhetjük és meghallgathatjuk valamelyik koncerten. Idén sajnos Magyarország kimarad a turnéállomások közül (igaz az elmúlt öt évben folyamatosan felléptek nálunk!) de Szlovákiában lesz egy koncert, a határhoz elég közel, úgy hogy aki csak teheti, irány Galánta 2016. szeptember 9-én!

De már lassan augusztus, és ha idén még lesz új album, akkor hamarosan kezdődnie kell a mocorgásnak. Annyi biztos, hogy újabb trailer nem lesz a következő albumhoz, mert az alphavillenow.com gazdája berágott a sok jogtalanul felhasznált anyag miatt, amelyek ilyen-olyan formában öntötték el a youtube-ot. Erről a fasziról van szó. :-(

Egy apró reménysugár is megcsillant nemrég, miszerint a német rendező, Volker Tittel  honlapján található egy bejegyzés az Alphaville új kislemezéhez készítendő videóról. Hogy a projekt elindult-e, még nem derült ki, de legalább már tervben van. Az új kislemez ezek szerin t a Heartbreak City lesz. A dalból hallható részlet már tavaly novembertől ismert az album trailer-ből, a szövegét pedig már én is közzé tettem itt négy évvel ezelőtt, jóllehet az lehet már, hogy megváltozott. Nekem annyira nem jön be ez a dal a megismert részlet alapján, sőt kifejezetten slágeresnek sem érzem, ami mondjuk nem ártana, ha már egy album beharangozó kislemezéről van szó. Addig is igyekszem vigasztalódni az együttes korábbi, hasonló című, de egészen más témát feszegető Heartbreaker című dalával, ami talán emlékeztek, a Crazyshow album beharangozó dala volt online az együttes honlapján. Hú, mekkora egy nóta! A mai napig beleborzongok, annyira szép, kár viszont, hogy nagyon rövid…

És hogy mennyire érzem magamon, hogy öregszem, mi sem bizonyítja jobban, hogy valahogy már nem hoz lázba a hír, sem az, hogy nincs hír, hogy mikor lesz új Alphaville anyag. Ez talán annak is betudható, hogy Marian üzleti vállalkozása ma már az Alphaville, amivel végül is nincs is gond, mert valamiből élni kell, csak hát a koncertezés sem az igazi a setlistek folyamatos frissítése nélkül. Bár mondjuk ebben is történt némi elmozdulás az utóbbi 1-2 évben, mert azért néhány dal kicserélődött.

Na de semmi nyafogás, reméljük a legjobbakat! 

 

Megtekintések száma: 342 | Hozzáadta:: vafe