Főoldal » 2016 » December » 5 » 30 éve jelent meg a Jerusalem és a Sensations kislemez
10:12 PM
30 éve jelent meg a Jerusalem és a Sensations kislemez

Új messiások tartják egyensúlyban a mérleg serpenyőit

Az idei év utolsó évfordulós lemezei az Utopia korszak kettő nagyszerű kislemeze, amelyek 30 éve jelentek meg.

A Jerusalem 1986. december 5-én Németországban került a boltokba, ezzel párhuzamosan a Sensations egy héttel később, 1986. december 12-én Franciaországban, Spanyolországban és Svájcban.

Akkoriban a Jerusalem kislemezről nem tudtam, csak ’87 januárjában szereztem róla tudomást, amikor is az egyik Bravo lemezajánló oldalán találkoztam vele. Itthon a Sensations-t játszotta a Bétót Laci a Poptarisznyában, de igazából arról sem tudtam akkoriban, hogy kijött kislemezen.  

Az első maradandó emlékeim ezekkel a dalokkal kapcsolatban szintén a rádióhoz köthetők.
A Jerusalem-et ’86 nyarának végén hallottam először, a Töltsön egy órát kedvenceivel! című műsor ajánlójában ez a dal hangzott el és teljesen lenyűgözött Marian hangja, valamint a dal végén hallható szinti motívum. Azóta is ez az egyik kedvencen az albumról. A másik dal annyira nem ragadott meg, mivel ugye én a Sensations-t is a stílusváltó kislemezek közé sorolom, meg is lepődtem, hogy mi ez a rock and roll, de idővel nagyon megszerettem. Régi írásaim elolvashatók itt a Jerusalemről, a Sensations-ről pedig éppen egy éve írtam itt a blogomon.

Zárásként pedig hadd szóljak a videókról. A Jerusalem-hez nem készült klip, viszont volt akkoriban jó néhány tv-fellépés Németországban, amelyeket utólag nézve igazán elkápráztattak. A karácsonyi témát megidéző performansz már csak azért is volt érdekes, mert Jeruzsálemnek azért semmi köze nem volt Jézus születéséhez. Ezt azóta is mindig megmosolygom. Kettő másik promo fellépés itt és itt látható. A Sensations-hoz viszont készült klip, ami a mai napig kedvencem, jóllehet igazán élvezhető minőségben sehol sem található meg. Sajnos.

No, akkor koccintásra fel, boldog szülinapot ezeknek a kislemezeknek! ;-)

 

fotó: alphaville.de_2006

 

Megtekintések száma: 753 | Hozzáadta:: vafe